Å debutere som plateartist

Ole K debuterer som plateartist med EP’en REDD!, 55 år gammel

November 2017
Bak artistnavnet Ole K skjuler Ole Kristian Thomassen fra Hamar seg. Etter å ha spilt noen egenkomponerte låter live ved flere anledninger kom det en del oppfordringer om å lydfeste disse på skikkelig vis. Han sier:

Å debutere som plateartist som 55-åring var en fantastisk opplevelse. Det å jobbe med så flinke folk som kunne løfte mine sanger til et nivå jeg knapt trodde de kunne ha, ble rett og slett en WOW-opplevelse!

Ole K sier at han sjelden har hatt plateproduksjon oppe til en seriøs vurdering.

Ja, og her er det på sin plass å berømme Marcus Løvdal for motivasjon og spark bak.

Du har med deg unge folk?

Ja, jeg har jo jobba med unge mennesker før, både i teater og film- produksjon og det er livgivende! De strutter av overskuddsenergi og det smitter.

Jeg vet at låtene holder, men har ikke peiling på arrangement og lydproduksjon

Fortell litt om låtene dine da!

Pilgrim
Låta ble til som et direkte resultat av sterke bilder av flyktninger som møtte piggtråd og tåregass på sin marsj mot en tryggere tilværelse, men den kan like gjerne handle om en hvilken som helst vandring, indre eller ytre, på leit etter en trygg base.

Redd!
Etter å ha jobbet i rus og psykiatri-feltet i en årrekke er det ikke vanskelig å finne modeller å bygge en sang om frykt eller angst rundt. Selv om inspirasjonen her kommer fra en konkret person har responsen etter live-spillinger vist at den treffer bredt. Velig mange kjenner seg igjen.

Vil du
Kjærlighetssang, rett og slett. Den er laget på et hotellrom i Tblisi i et anfall av takknemlighet for at min fantastiske livsledsager Elisabeth seiler livsseilasen med meg.

Herr President
Det er urolige tider. Kollektiv uro. Det er på tide å løfte opp protest-sangene igjen, og kanskje skape noen nye etter hvert. Herr President ligger lagret i min barndoms dannelsesbank. Den har ligget gjemt lenge nå. Jeg håper vi har klart å gi den et uttrykk som treffer tidsånden.

Stemning fra Stable Studios i Oslo:

En fornøyd debutant

Marcus Løvdal, Jonatan Eikum, Leif Johansen, Ole K.

Jonatan Eikum

Ole K

Marcus ad libitum 

Marcus Løvdal

Leif Johansen på bass

Oppstilling…

Jonatan Eikum, Ole Kristian Thomassen, Marcus Løvdal. 

Plata kan kjøpes direkte fra olekrit@hotmail.com eller

facebook:@olektrubadur. 

Om du vippser 150,- til 9099 1705, sender han plata rett hjem til deg! PS! Skriv adressen din i meldingsfeltet! 🙂

All Photos: Elisabeth Moe